неделя, 25 октомври 2009 г.

Боянската църква

Днес е последната неделя от месеца. Доколкото знам някои от музеите като историческия са безплатни.
Реших да отида в Боянската църква. Там безплатно е всеки понеделник след 15 часа. Аз отидох да видя и секвоите, които може би са единсвените, а може да има и други, които вече дават шишарки. Те наистина имат шишарки. Няма много по земята, особено след моята намеса, но все пак има.
После си купих билетче за вход и влезнах. Понеже имаше група от 3-ма души с екскурзовод на английски, той ми каза, че печеля. И Така слушах неговата беседа. Беше мого интересна и се набляга много на детайлите в рисунъка.
Изображенията покриват всички стени. Независимо, че е по-малка и художниците не са толкова известни може да се сравни със Сикстинската капела. Не точно като съдържание на изображенията, а като изображение "бог е отвсякъде, но и хората са там". И понеже помещението е по-малко може да се види от много близо.
Разрешено е да се влиза само до 10 души само за по 10 минути. Което прави разглеждането също в рамките на под 30 минути заедно с чакането и предверието. 10 минути наистина са малко, за да се усети, че това е много специално място. Но след като и англичанина, заради когото беше екскурзовода на английски му каза, че трябва да я опази от нас, значи има резон този вид кратко посещение.
Все пак аз можах да поседя повече от 10 минути и да разбера много от моето посещение в Боянската църква по стечение на обстоятелсвата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.