понеделник, 20 септември 2010 г.

Хризантеми букет


За есенните празници през есента на хора, които не са от домашния кръг и които нямат дворове купувам хризантеми букет.
В букетите от хризантеми има много такива видове, които изобщо не се продават в саксии. Например няма такъв вид като розовата (продават се по-тъмни почти винени) и зелената от тази аранжировка.
А хризантемите се размножават лесно. Дори тези от букетите се вкореняват в пръст, но пак от видовете, които се продават в саксия.
Есента е естествения период на цъфтеж на хризантемите и за това купувам такива цветя през есента. Въпреки, че почти всички цветя в саксии са отгледани изкуствено и се продават цъфтящи през цялата година аз горе-долу се опитвам да спазвам сезона, ако са местни и има такъв. Смятам, че така най-добре биха се адаптирали.

2 коментара:

  1. Аз си отглеждам хризантеми в едно сандъче на балкона и цяла есен цъфтят. После прецъфтяват и ги отрязвам до корен, но на следващата година отново израстват и цъфтят - и така вече няколко години.

    ОтговорИзтриване
  2. Да и така се получава. Забелязала съм, че ако са в сандъчета, съчетани с други цветя дори на много остри условия цветята оцеляват. Може би като са много се потдържат взаимно, правят нещо като естесвена градинка или много малка устойчива, самопотдържаща се цветна единица.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.