Включва производители и потребители (купувачи);
- Производителите нямат сертификат за био производител, защото е скъп, но произвеждат био продукти;
- Учасниците плащат членски внос, за наем за помещение и организационни дейности;
- Мястото често се мести;
Участвах по заместване в една такава кооперация (като продавач). Забелязах в кантара остатъци от една доста едра леща и питах организаторите. И попитах. Казаха, че са продали 8 тона леща от производители от Любимец. Странно, защото аз никога и никъде не съм виждала в полето леща. Защото добивите от леща са доста малки у нас и условията не са най-подходящите. За пример най-много леща у нас идва от Канада, която е световен лидер в производството и. Условията там не съвпадат с тези от Любимец. Още повече толкова големи лещички. Има важно предимство - много далече от София и далече от всякакви основни пътища.
Трябва да има човек поне обща култура в земеделието, за да не изпада в такива смешни ситуации. Аз лично изобщо не вярвам, че това е леща, отгледана биологично там.
Антибиотици в земеделието |
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.