понеделник, 5 септември 2016 г.

Лютеница 2016

Четири кг смлени печени чушки след 12 часа изцеждане и 1кг печен патладжан (след печенето и изцеждането). Тези две съставки са смелни през машинката за месо. 
8 литра пиперково пюре (варено около 30 минути) през машината за доматен сок. 
С него се смиила и сварени листа от целина и чесън (скилидките на 2 глави).

Около 6.5 литра доматено пюре, варено 2-часа и половина преди месец. Процедурата отнема един ден.

Допълнително подправки:
300 грама захар
50 грама сол
200 грама оцет
400 грама олио
2 пакетчета кимион
1 пакетче черен пипер

И се вари два часа и половина.
Резултат : 13 литра лютеница.

Да не се забрави истиване, пълнене на бурканчета и консервирането им. Заедно с пюрето четири дни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.