сряда, 13 януари 2010 г.

Още една причина за големия интерес към турските сериали

В България няма мъже.
Просто няма мъже в реалния живот.
Съвременни български филми по телевизията няма, имало е много малко сериали. Мъжете, които гледаме по телевизията са няколко водещи на толк шоу програми; говорителите в новините; героите, които се пресъздават в забавните предавания и политиците.
Какви са водещите на толк шоу програми? Много философстващи персони или доста лигавещи се мъже. Това може ли да е мъж според ВАС?
Говорителите в новините може да минат за секс символи или за не секс символи, но не може да покажат, заради естеството на работата си, как се държат като мъже.
Героите в скечовете са дебелаци с дебелашко държание, неосвестени, които трудно говорят, пияници или цигани. Вярно е, че трябва да се подсилят чертите, които се усмиват, но дори, когато се пресъздават доктори и професори, героите пак са калпави. Все пак, за да подсилиш чертите ум и знания трябва да знаеш повече от самите герои, които играеш.
И остават политиците. Има само един политик, които е пример за мъж в България (това е мнението на българите, а не точно моето мнение) и той стана министър председател. Може би така изгуби част от този ореол на мъж. Другите политици от мъжки пол имат леко смешен вид, като да не стават за тази работа, която се налага да работят.
И така изброените герои са реален модел за мъжете в България за съжаление. И какво остава? Да гледаме мъже по телевизията.
От дугите неща, които гледаме по телевизията в турските сериали има мъже, които дори се държат като мъже. Ние имаме ориенталско разбиране и тях приеме като мъже. В сериалите от САЩ задължително има гей, чернокож и друг представител на различните, които не могат да станат модел на мъж за нас.
И телевизионерите имат някакав принос за гледаемостта на турските сериали. Те се излъчват в подходящо време. И обратното е вярно - избрано е такова време, защото им е известно, че те са гледаеми и има нужда от вдигане на рейтинга. Така сериалите, които аз гледам са от 21:30 и не по националните телевизионни канали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.