неделя, 1 ноември 2009 г.

Хубава храна, проста храна

Хубавата храна за обяд в обедната почивка е нещо, което трудно се намира.
Дюнерите и топлите сандвичи са вкусна храна, а и някой се е погрижил за да са направени в момента. Но не са полезни.
Обедното меню на заведенията. Не се отличава с разнообразие. А и колко от тях наистина харесвате и не предизвикват проблеми на стомаха Ви?
Поръчаната храна в заведение става малко бавно.
Може да се яде баничка, форнети или снакс храна.
А може да се яде и храна от супера. Някаква комбинация от неща, които сами сме избрали.
В суперите вече се продават кашкавали, по-точно сирена, които са вносни или поне са правени по технологиите на Западна Европа. Тези сирена са малко сладникави, в стравнение с нашите кашкавали. Продават се на по-висока цена. На мен ми допадат на вкус. Имат по-изискан вкус. Едно дете каза на майка си за тях: "Мамо искам сиренето на Дисни".
Независимо дали ще предпочетете български кашкавал или такова сирене може да се нахраните само с 200 грама от него, без сосове, без хляб. Някак си засища, независимо че са мазни, нямат допълнителна мазнина, като след пържене, ако предпочитате паниран кашкавал, например. Ако се включи един домат, като за салата и една круша или ябълка (малка) като десерт и които осигуряват необходимото количество сурова част от храната става супер храна. Това е проста храна без никакви допълнителни обработки. И е хубава, може лесно да се осигури. Ако е приготвена като салата, основно и десерт ще струва доста повече, така че наистина може да се вземат по-специални сирена без общата цена да е много.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.