събота, 6 декември 2008 г.

Ракия


Все още е разрешено да се вари ракия за лично ползване от хората, които си жтглеждат грозде или други плодове, подходящи за ракия. Сега има спиртомери. Може да се определи много точно спиртния градус, който тече в момента, както и докога има смисъл продължава процеса по варене на ракия. Едно време се е проверявало с кибрит. Ако като излеете ракия върху горещия казан и тя се запали с горяща клечка, значи все още градусът е достатъчно висок и процеса не трябва да спира. Като вече не може да се запали изтичащата ракия е много слаба и не е добре да се слага за смесване с другата. Може да се остави за патоки или да се спре изцяло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.