2 килограма чушки;
2 килограма домати;
2 килограма моркови;
2 килограма лук;
целина - 1-2 глава и листата и;
магданоз - доста;
2 килограма сол;
Продуктите се режат на ситно, или се рендосват, или се мелят през машинка за месо.
Слагат се в буркани. Консервиращ фактор е само солта. Не се варят, не се слага друг консервиращ продукт. Съхранява се в мазето. Има трайност повече от една година. Внимавайте, солта разяжда капачките на бурканите и ръждясват. Използвайте здрави капачки, а после ги хвърлете.
Получената подправка е сурова. Може да се използва за всяко ястие, в което се слагат горните продукти. Ястието, което получавате не се сдобива с лекия консервен вкус на зеленчуците от варени буркани или по-тежкия консервен вкус на подравките от плик.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.