![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiD-Vi6nAEcnYMPTGrvveUL18pSIwC15xYM5MxD_ENtaC6oDlne_9XId1UXJuAorDoPMXQBxKIi1uAvHNma35Wnbcuvyz8Cz3fhHZ87CDlZrJmfTKFCaKdYKuq__rUnC_rjR7oAolpFpQY/s1600/bpb141203514.jpg)
След като имате сварен боб с подправки, или изостанала манджа боб се прави повторна запръжка в която се слага брашно, което би било достатъчно за сгъстяване на чорбата, която имате. Ако искате да се получи повече количество се добавя още вода. В запръжката може да се добави праз. Ако имате само варен бял боб се добавя и червен пипер или лютеница. След това се добавя соса/водата и боба. Запръжката се прави бързо. Бърка се през цялото време, защото загаря.
С този боб пълним и чушките за Бъдни вечер.
Вижте и друга статия за запържен боб.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.