вторник, 26 юли 2011 г.

Доста незадоволителен резултат и при засаждането на Пауловнии в Пазарджик от Био Трии


Това е част от мястото, където са засадени пази година благотворително Пауловнии от Био Трии в Пазарджик. Намират се в градината на острова.


Вижда се поливачка, но дали тя е била там през цялото време не е известно. Само в една трета от дупките, в повечето има и колчета, има живи дървета. Може да са изсъхнали, може тревата, която е засадена след тях да и била твърде близо до тях и да не им дава да растат, има откосени, както навсякъде, а най-вероятно въпреки по-лесния терен да са засадени също така повърхностно, както тези в София.

За последното съдя от една снимка, където се вижда дупка, която не е 90 см дълбока, а това е дупката на най-високото от всички растения там, което може да се види като челно в композицията. Но аз не можах да намеря отново мястото на снимката в Интернет. А и на място се вижда, че засаждането е било повърхностно и едва ли е слатана поне частично по-рехава пръст.


Един месец по-късно броят на живите растенията беше още по-малък. В самият град може да се видят много растения, но може да се намерят и такива малки и малко по-специален сорт, каквито са на острова, което е на последната снимка.
Дали няма и такива, които са си ги свили от там? Е може поне те да оцелеят, ако попаднат на по-добри стопани.
Последната снимка е на растение пред едно заведение в центъра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.