неделя, 5 юли 2009 г.

Времето на Чалгата

На всеки 7 години се променя нещо във времето. Това съвпада с един цикъл от криза до прогрес. В такъв един период една от валутите е по-силна. Има определени тендеции в много неща, доколкото аз знам. Дори игралните филми и сериали имат преобладаваща тематика.
С началото на кризата изглежда попаднахме в новите седем години. Мислих с какво ще се характеризира този цикъл от седем години.
Аз гледам сериали. Загледах се в тях. Те не са сериали за работното място. Не са сериали за семейните традиции и ценности. Не са даже за отношенията между половете. Просто хората си седят в къщи, клюкарят, пият бира, седят в хамак. Никой не работи, не се говори за работа, за нищо, от което даже да може да се научи какви са най-обикновените порядки в страната, където живеят героите. И хората, които имат пари не са се трудили, за да ги получат, нито са учили. Случило се е случайно. Изпели песен, станала хит, или поради сексапила, който имат им предложили нещо печелившо и т.н.
А филма с най-много Оскари? И там не са работили усилено 20 години, даже не са учили. Все пак участието в игри е свързано с липса на постоянна работа и с късмет.
И нещата, които избират хората да правят в земеделието са свързани все повече с по-малко труд и усилия. И продукцията има все повече "подобрители".
Смени се дори цвета на президента на САЩ. Може би има точна ръка за ловене на мухи. Но нещата около него не са свързани с задълбочени знания и целенасочена и упорита работа.
Кое нещо се характеризира с липса на задълбоченост с лесно и повърхностно разбиране и правене на нещата? При нас то се казва Чалга.
Ако сравните шоуто на Слави и на Азис ще забележите разликата в разговорите. Гости са известни хора, но в шоуто на Азис си говорят главно за клюки. Иначе там сега са интересните хора. И в разговорите между водещите има едно малко плоско хумористично съдържание. А Слави все пак говори за работа с другите около него. Е той се изтърка и е скучен вече.
И даже доколкото разбрах шоуто, което е първообраза на шоуто на Слави е в друга телевизия. Не знам дали е било толкова популярно, след като са се съгласили да "продадат" водещия.
Изглежда сменихме и управлението в България. То някак си също ще се впише в този дух.
Така, че този "по-лесен" начин на живот на мен сега ми се струва, че е завладял България и САЩ. И според мен ни чака 7 години Чалга.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.