неделя, 22 август 2010 г.

Морето в Гърция


Водата в морето в Гърция е по-солена. На плажа пясъка е малко по-едър и има камънчета вместо миди. Може би е добре да се използват едни обувки за плаж/плуване от по-изтънчените персони за влизане във водата и разходки по плажа. Там никой не ходеше по плажната ивица, защото има място за всички и тя е еднаква навсякъде. По-скоро, които плуват са с плавници, защото е доста дълбоко и въпреки улесненото от солта плуване за по-дълги разстояния е по-добре.

На плажната ивица има пясъчни лилии, които си растат необезпокоявани и не трябва да са в резерват, за да се опазят, както в България.
Понеже няма миди и други подобни неща по плажната ивица няма насекоми (мухи, мравки, морски щипалки). Просто няма постоянен източник на храна.


Има и много места за отпадъци, които в тази част са с форма на амфори, които не се препълват. Понеже плажът е доста рехав на 10 човека се пада такова кошче.

1 коментар:

  1. Прави впечатление, че навсякъде по света плажовете са по близки до естествения си вид. Само у нас нещо много по-различно се е случило

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.