събота, 22 май 2010 г.

Днес сънувах


Днес сънувах, че всички големи дървета от пред блока са изкоренени. Може би лежаха натръшкани наоколо. А накакви хора от блока си засаждаха цветя и храстчета. Останах с впечатлението, че са им пречили.
Това са дърветата, които са точно пред нашия блок, а не онези от другата страна на улицата, за които аз писах вчера в статията си. Това, че бях ги преценила като един кубик не е свързано изобщо с мисли, че ще ги превърна в дърва за огрев. И все пак има някаква връзка с писането на статията, но не знам каква.

12 коментара:

  1. Интересно! Мога да помогна да си го разтълкуваш. Дървото си ти, характера ти. Някой от близкото ти обкръжение (съседи, в дома ти) се опитва да пречупи нещо в теб, защото е по-слаб от теб, ти му пречиш (дано не прозвучи грубо и дано не съм права). А единицата (1 кубик)- първа си, това им е проблема.
    Но нека си остане техен, а не твой проблем. Досънувай го този сън и вдигни отново дърветата! Поговори с тях, мислено, какво ти споделят, докато падат (звучи налудничаво, но Джон Кехоу го казва). Успех!

    ОтговорИзтриване
  2. Я много интересно. Благодаря Лана.

    ОтговорИзтриване
  3. Като ме попитаха защо може да искам аз да отрежа дърветата, аз отговорих за да се засадят с други и с цветя, които да са по-... от наличните. Но също така това е много дтрудно. То не е само да се отрежат, трябва да се премахнат корените и то в дълбочина и т.н. С една дума, то е много трудно и аз не бих се заела да го правя. А това значело, че има дейност, която е много трудна и аз все не се заемам да я правя.

    ОтговорИзтриване
  4. По-скоро бих го тълкувала така: Има дълбоки черти в характера ти, придобити в детството (отпечатъци, които направляват живота ти и ти нищо не можеш да направиш). Все едни и същи грешки (сменяш ги с цветя, нещо по-различно искаш да ти се случи), заради това. Но вече знаеш, че те са причината и искш да ги изкорениш, но ти е трудно сама. И няма как да е иначе. Важното е, че си на прага, а това е най-важната позиция - или правиш крачка напред, каквото ще да става, или се връщаш.
    (няма нищо случайно, но да кажем случайно стигнах до този ти пост, почти веднага след последния коментар)

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  6. Колко неща се оказаха в съня? Те различни ли са? Или са едно и също? Защото ако са различни някое от тях е най-вярно.
    Lana, още при първия ти коментар открих, че може би ще бъде много интересно да пиша сънищата си в блог. Не съм срещала такъв блог до сега. А така ще науча много повече за мен и за другите хора, защото мисля, че те ще пишат много повече за лични неща, отколкото коментари от тип "Много хубаво" ...

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесна идея! Направи го, там ще те чета по-редовно (но забрани анонимни, те не носят отговорност за думите си; не знам по каква причина държиш на проверка с дума, но това много изнервя и бави, безсмислено е, освен да те откаже да коментираш).
    Не те разбрах, кои неща да са различни? Това е моя интерпретация на твоя сън. Най-важното е, че си на прага на непосилно решение.

    ОтговорИзтриване
  8. Колкото и странно да изглежда има хора, които имат mail.bg и нямат никой от указаните профили. Не мога да ги задължа да имат профил.

    ОтговорИзтриване
  9. Няма проблем. ;)

    ОтговорИзтриване
  10. Lana, мислих върху собствената си идея. Аз имам записани сънища и в хартиения блог и мога лесно да ги препиша. Но в повечето сънища има
    и други хора. Не е редно да ги споменавам, а ако не се споменават няма да е ясно какво символизират.

    ОтговорИзтриване
  11. Пиши инициали, какво толкова, дори да са измислени имена, само ти знаеш истинските(името не е важно, стига да не ги злепоставяш). Пиши ги като разказ, така няма да има проблеми от тяхна страна (измислени герои).

    ОтговорИзтриване
  12. Това е един сън, който не е обвързан с никого
    Половината не е достатъчно.
    Но в процеса на писане се случи следното:
    Интересен експеримент.
    Може би това е причината да не е подходящо писането на неща, които са особен вид лични.
    Независимо от всичко хората от сънищата не може да са измислени, защото точно тяхната роля в живота на сънуващия символизира нещо, заради което вероятно само сънуващия може да разбере това.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.