четвъртък, 29 януари 2009 г.

Добавките с Е, убивали дивите птици

В предишната седмица в някоя от сутрините 20-23 януари в сутрешният блок на БТВ, между 7:30 и 8 часа, един човек, според мен специалист по диви птици говореше за тези, които зимуват у нас. Той каза да не ги храним с храна за хората, защото тя има сол, която птиците не могат да преработват и им вреди. И на дивите птици хранителните подобрители, които са с Е-та им действат отрицателно, за разлика от на хората.
Интересно как се е установило, че на хората не действат отрицателно? Птиците (тогава ставаше въпрос за лебеди) имат много по-малка продължителност на живота от хората и вече сигурно има поне 2-3 последователни поколения, върху които може да се привери дейсвието на Е-тата. А за действието върху хората може би са използвали плъхове? защото няма период даже за едно поколение хора, откакто масово се използват тези вещества.
Аз мислех, че като се открие, че някои хранителни вещества влияят орицателно върху лебедите, те ще се забранят за хората. Ако след същият период от време, съответсващ на жизнения цикъл на хората се открие, че също има такова отрицателно действие няма ли да е малко късно?

2 коментара:

  1. Защо не съм и аз поет,
    поет като Пишурката?
    Ех, че ода бих направил
    на баба си на хурката!

    ОтговорИзтриване
  2. Предишният коментар изглежда като написан от Георги Генчев

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.