четвъртък, 9 декември 2010 г.

За нещата от сериалите: HP7, частI

Това е сега активната серия от филма Хари Потър. На заглавие го дакарва като реклама на Хюлет Пакарт, все нещо при тях има седма версия в момента.
Тази "серия" прилича малко на Междузвездни войни. Освен, че прилича на Властелина на пръстените. Дори според мен използваният общ герой е нещо като трик за връзка между тези филми, с цел и двата да се сдобият с реалистичност щом като нещо се повтаря.
Не знам, но според мен могьосничесвото не е вродено качество. Магьосниците са били необикновени, но от друга страна обикновени хова. По-скоро те са реализирали такива способности, които сигурно всички хора имат, но се изисква доста по-задълбочено познаване на себе си и другите хора.
Гледайки филма човек би си помислил, че магьосничеството е неосъществимо, защото има само абсолютно нереалистични практики. А всъщност, във вида, който е общоприет то е доста осъществимо мероприятие. И най-интересното е как да се осъществи. Но хората, които се занимават с разширяване на способностите до степен да изглеждат магьоснически не са склонни така лесно да го представят и то наистина задълбочено на такава широка аудитория, каквато са читателите и гледащите филма за Хари Потър.
Според мен по-скоро тези, които под някаква форма са разбрали нещо за необикновените, недостъпни възможности на хората, начина за постигането им или някакъв резултат, и решат да ги представят на широка публика се получава книга/филм, който се класифицира като научна фантастика, а не като фентази. И точно Междузвездни войни е такъв филм.
Сигурно за това предпочитам фантастиката, а не фентази тип за книги/филми.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.