![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgym0tl4LC3SxSMh9U_5aL4hTyoG9gJKyrEpfDTR3_bVhwDejIap3rmTs5tN2imdDXt0Wqd7mYLl22P_RgB1J81lj2xVDi9XLlLbW0itIX35NezQfQEvMGyQe5k_-rHi4Pv-bzP6lXnAH4/s320/bpb09987.jpg)
Времето за правене на домашна лютеница дойде. То продължава до края на септември, така че за сега не е спешно.
Пиперът на село не става достатъчно голям и прегаря при печене. За това се купува.
Купуват се и сините домати, защото за ликвидиране на колорадския бръмбар у нас не се садят картофи и сини домати. За съжаление колорадски бръмбар има по едни плевели и по цветето никотианче.
Това са цените на основните съставки на лютеницата по пазар Младост 1 от 27 август 2010:
Домати продълговати - 0.80 за килограм; домати червени, доста добри - 1.00 за килограм. Счита се че продълговатите са по-месести, но те се обработват по-трудно, например по-трудно се стържат и белят.
Чушки червени за печене - 0.90 - 1.30 за килограм. В зависимост от това колко са узрели колеми и правилни. Чушки зелени, тип средно зелена капия много правилни във фаза 25% узрели - 1.00. Може да се купят от тях и да се изчака 3-4дни доузряването им.
Сини домати - 0.80-1.00 лева за килограм.
Същите са били цените на тези три продукта около 22 септември 2009, когато ми се стори като най-изгодно за правене на лютеница с купени продукти през миналата година. Би трябвало, ако времето драстично не се развали тази година цените да спаднат още малко.
Нали и ние я правим
ОтговорИзтриване