петък, 12 март 2010 г.

Или зелено, или мода

Трябва да си регистрирам блога от проекта 365 в topbloglog .
В този блог става въпрос основно за две малко неприпокриващи се неща: зелено и мода. Зеленото е цвят, който е на растенията, но точно този зелен цвят не отива на хората. И така се получава, че няма общо между зеленото и модата, която аз гледам главно от гледна точка на цветове.
Този блог е много по-личен от другия за 365-те дни.
Независимо, че има снимки, те не са някакъв блясък във фотографията и за там също не става.



Вчера си купих два зелени панталона, въпреки, че аз също не харесвам този цвят за дрехи. Но ще ги нося по зелените мероприятия, в това число и на туризъм, което си е зелено мероприятие.
На последното зелено мероприятие, което посетих бях много разочарована. Не от съдържанието, а от хората, които бяха активисти за самото мероприятие. Те са активисти на зелени дейности по принцип. Но те имаха поне две от следните характеристики:
- криви зъби;
- наднормено коремче;
- гаден глас;
- черни дрехи;
- мърляви или износени дрехи, от тип преживяли почни военни действия;
- дрехи, на които те стояха като внезапно да са ги израсли;
Това е много неприемливо за такъв тип хора. Все пак, ако не може самия чавек да живее зелено, как ще оправи другите. Всяко нещо е важно. От къде да знам, че те изобщо разбират какво е зелено? Аз лично си помислих, че не знаят.
Огледах се и наоколо в присъстващите. Тези, които бих избрала вяха облечени в цвят, подобен на натуралния цвят на вълната (и него не харесвам), или имаха нещо зелено. Даже от тях имаше задаващи въпроси, които показваха, че и знаят какво е зелено. Повечето баха жени, за разлика от активистите.

2 коментара:

  1. Правиш паралел,между "зеленият вид" и зеленото мислене, който ми се вижда малко краен. Например, човек не избира гласът си.
    Но изводите,че тези хора не разбират, какво е зелено са точни. Нещо повече -част от тях не искат и да разберат, какво е зелено.

    ОтговорИзтриване
  2. Написала съм гаден глас. Хората частично модифицират гласовете си, в различни ситуации. Защо обаче в такава посока, когато говорят на зелена акция? Да тренират някъде да си променят гласа положително. Все пак те искат от някои богати да загубят милиарди, заради зелените идеи, а не могат да се пиведат в добър външен вид, дори да си посмекчат гласа.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.