сряда, 27 май 2009 г.

Моите искания към партиите

На 27 май 2009 на площад Журналист видях една много мини предизборна инициатива на партия Зелените. Разясняваха своята програма. Не ми хареса съдържанието, което представиха. Тя, както и всички други програми е много дълга. Нямам време да я чета. Самите те наблегнаха на по-популярни теми, на социалната част, малко общи приказки.
После огледах площад Журналист. Нали знаете, че е едно малко кръгло пространство. Можеше да бъде почистено от боклуците от наличните там хора преди самото представяне.
После потърсих в Интернет за партия Зелените. Имат открита страница с информация за кандидатите и начин за контакти с тях. Бих избрала други четирима да чуя идеите и възгледите, които отстояват. Изглеждат по дейни.
Прегледах и блоговете. Все пак и аз пиша нещо в блог.
После попаднах и на други техни инициативи.
Принципно са симпатични хора, но аз искам:
- Програмата на партията да защитава РАБОТЕЩИТЕ хора в България, не социално слабите инвалидите или пенсионерите, и не бизнеса, а РАБОТЕЩИТЕ хора, които си плащат сметките редовно и не измислят постоянно как да минат по-тънко като минат някой друг, или минат Държавата, или не знам какво друго, а на края минават себе си. Ако защитава работещите и всички други ще са защитени. Тези хора не гласуват. Другите гласуват някак.

- Искам не телефоните на кандидатите, а приблизително мястото, където живеят. Искам в следващите 4 години в радиус от 100 метра (от посоченото място) на поне 14 места в България (толкова е листата) във всеки момент да е изчистено. Няма значение дали живеят в блок и още 200 души цапат, може да чистят лично там или да убедат другите да потдържат чисто. Все едно кога ще отида там, ИСКАМ ТАМ ДА Е ЧИСТО.

- Искам в ОБЩЕСТВЕНОТО пространство да видя нещо като горичка (също поне от 14 дървета, но може и повече), посадена от групата в листата за депутати. И поне през един два месеца снимки в следващите 4 години на части от групата, която се грижи за тези растения. Да се вижда как тези растения са ОСТАНАЛИ и са ПОРАСНАЛИ. Защото се садят растения по разни инициативи. И работата свършва до там. После никой не знае какво е станало с тях. Много от тях не оцеляват, заради липса на грижи, най-вече поливане. Други просто биват унищожавани. От гражданите, които ще се наложи да представляват.

За пример може да послужи снимката в Южния парк в София. Правена е в 2008 година. И в момента всеки може да види същата картинка. Останало е едно сърво (липата), другите в далечината не са от тази инициатива. След 12 години стои едно дърво и надписът "Гора на надеждата".

Всички тези неща ги искам и от другите партии, които биха искали да гласувам за тях. Написаното е за Зелените, защото са симпатични, нямат ясно установен електорат, и им подхожда на това, което представят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.