понеделник, 29 октомври 2012 г.

Изложение Флора, Есен 2012, София

лалета, които променят цвета си докато цъфтят
Изложението Флора вече се провежда в изложбения център, който е на Цариградско шосе, на спирката на метрото.
Посетих изложението и открих, че още повече са намалели изложителите. Имаше само две места, от които може да се купят плодни дървета или стандарни дървета и две, от които може да се купят луковици. Всички други продават най-бързо оборотни неща, каквито са хризантемите, корени рози, туи за този сезон. Има и места с малки на размер/години растения и такива, които са домашни, но по-екзотични, но също малки растения.
На едното място с плодните дървета и храси продаваха Годжи бери, точно като моето едногодишно също с мана, и с няколко плодчета.
На другото продаваха храсти американска боровинка, която имаше клонче с цвят и клонче с боровинки пред узряване. Ако са отглеждани в реални условия трябва отдавна да са узрели, а цвета е през юни. Попитах продавача, но той не знаеше защо сега имат цвят.
Съвсем не може да се разчита на това изложение вече.
Аз си купих лалета, които променят цвета си докато цъфтят.

2 коментара:

  1. Бориана, почему выставка такая небольшая? Я тоже купила несколько упаковок тюльранов и уже посадила. Странно, что кусты с голубикой еще цветут! Наверно, это новый сорт.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. По разным причинам. Там, вероятно, стоит дорого, далеко,
      есть много садовых центров для декоративных
      деревьев и кустарников. Для плодовых деревьев нет, но Болгарии мало можно найти поблизости. Проблема фруктовые деревья, которые не идут сорта, которые продаются, умирает,
      очень болные.

      Изтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.