неделя, 16 януари 2011 г.

Какво може да се намери в Панчаревското езеро


Освен много боклуци може да се намерят и дърва, които да са за огрев. Дърветата са свалени по времето на прииждания на реката като някои дори са културно сечени, но са отнесени. И където водата се е отдръпнала на края на езерото е пълно с дървета. Не са първа класа, но стават.
Нямаше да забележа, ако не бях видяла едно семейство, което дойде и си събра две колички. Те бяха българи. Все пак това не е незаконно, дори е прочистващо.
Но кога ли ще се почистят другите боклуци? Всъщност те няма да се почистят. За дървения материал има стимул, но за другите неща - никакъв.
Но през лятото нивото на водата се потдържа по-високо и това място е под вода и пак си е такова.

2 коментара:

  1. Пластмасовите боклуци са много дразнещи сред природата. Есента с една приятелка бяхме в едно село до Казанлък - имат там селска къща. Има река. Следобеда отидохме на разходка там и събирахме боклуци - купчинки и ги палехме, за да се прочисти. Но това е капка в морето...

    ОтговорИзтриване
  2. Горенето на съвременните боклуците може да има доста токсичен ефект. Освен, че при процеса изгаря и голямо количество кислород, и особено ако боклуците са пластмасови. За това трябват съвременни заводи за преработка та отпадъци, които да не отделят токсични вещества и да не изразходват основните ценни суровини като кислород и вода.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.