вторник, 4 май 2010 г.

Размисли: Ако искаш да получиш подкрепа за идеята си сподели

Ако искаш да получиш подкрепа за идеята си сподели с по-млада жена или с по-възрастен мъж. Ако споделиш с по-възрастна жена или по-млад мъж може да ти разкажат
как нещата няма да станат.
Това е само мое наблюдение. Въпреки, че може да е казано и на много други места, а аз да не съм го намерила.
Ако събеседника има участие в идеята това може би не е вярно, тогава той има някаква "лична изгода", която определя позицията му.
Обяснението, което бих дала е следното:
По-възрастната жена гледа на нещата като майка и като се опитва да те предпази те разочарова на етап идея.
По-младата жена и е интересно и иска да види какво ще стане.
На по-младия мъж си му конкуренция във всичко и предпочита другите да не правят нищо по-така.
По-възрастният мъж вече знае колко неща, от тези които иска не са станали, а вече не може да направи и за това те подкрепя.

10 коментара:

  1. Ако имаш идея, най-добрия вариант е да я реализираш сама (това пък е моето наблюдение), защото от всички възрасти и пол има крадци на идеи, които бързо забравят за теб. Но ако трябва все пак да я споделиш с някой, нека е с човек, който има вече посигнати подобни цели и може да ти помогне. За предпочитане е противоположния пол, защото водещите хемисфери при мъжа и при жената са различни, т.е. очаква се да се допълват (и по други джендърни различия). Хубава тема, драго ми беше :)

    ОтговорИзтриване
  2. Но може да се приложи към обикновени неща, например идея да спазване на диета с цел отслабване. В това няма кражба на идеи и различни водещи хемисфери.

    ОтговорИзтриване
  3. Интересна тема. Аз съм забелязал друго. Обикновено първите, които подкрепят идеята ти скоро се отказват. Може би присъединилите се по-късно са обмислили повече нещата и това е причината.

    ОтговорИзтриване
  4. Трябва да имаш "Твой човек!". Нямаш ли, всичко отива на кино. Почваш да сънуваш хемисвери и тем подобни глупости. Изобщо, хубаво е да си имаш, както ти казваш, "Мой човек"!
    ГГГ

    ОтговорИзтриване
  5. Към ГГГ, аз имам много мои хора.

    ОтговорИзтриване
  6. За всички: Това е наблюдение върху другите. Засяга много прости идеи като диети, пътуване, прически, пазаруване, цветя. Върху себе си човек трудно прави наблюдения, трудно е да се погледне отвън. По-лесно поглежда другите. После се запитва, а то важи ли за мен? Вероятно то важи. Ако го забележи може да го управлява.

    ОтговорИзтриване
  7. С много хора не става. Трябва да имаш ЕДИН, който си посочила в тълпата и си му казала - ти си моя човек!
    ГГГ

    ОтговорИзтриване
  8. Към ГГГ: Знам какво мислиш по въпроса. Но аз смятам друго. Защото, когато имаш един той те манипулира.

    ОтговорИзтриване
  9. до Анонимен: Ако мозъчните полукълба (или и това трябва да ти обясня какво е) са глупост, то неграмотността и кренето като анонимен е съвсем закономерно за твоята персона.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.