неделя, 8 февруари 2009 г.

Изложение Флора, София

Изложението Флора в София се провежда много отдавна, от 16 години. Винаги е било в седмицата, когато се пада 8-ми март и в последната седмица на септември.
В първите години там имаще цветя (стайни), които не можеха да се намерят никъде. Имаше и много изложители. И се подреждаше така, че да е много концентрирано. Тогава ходех всеки ден да го разглеждам.
Сега е мнага рехаво. Преобладават изложители, представящи луковици, семена и растения, които са градински. Особено плодните дървета на разсадниците, които не са в София са ценни. Предлагащите са почти едни и същи и с течение на времето можете да оцените тяхната коректност по съответствието между казаното и резултата, които получите от растенията. Защото и купуващите от там са едни и същи и аз като част от купуващите отдавна съм отписала някои от продавачите. Несъответсвието с цвета на растенията и времето за очакване да даде плод (казват веднага, а то става след 2-3 години) са серьозни забележки. Има и по-лоши - изобщо не поникват растения или изобщо не са този сорт. Надявам се, че тези отдавна съм ги отсяла. При тях може и да се приложи метода със срок на кълняемост на семената (има и с изтекъл от предишната година) или източник на внасяне - някои много се излагат.
Началото на март може да се приеме за правилно време за такова изложение. Но едва ли някой вече ходи на това изложение с цел купуване на цвете за подарък за осми март. А например в тази година точно преди изложението ще има 4 свободни дни подходящи за градинарски дейности, а в седмицата на изложението даже няма да има уикенд и ако човек си купи нещо за градината ще трябва да чака много за да стигне до градината. Това не е много правилно. По-целесъобразно е преди тези четири почивни дни.
В септември също обикновено има почивни дни преди изложението около 22 и после може да се наложи отработване в края на септември. Края на септември не е подходящо по принцип, защото дърветата са на границата на опадали листа. Не могат да се покажат в блясъка си, защото са прежълтели. А и по-големите изобщо не могат да се вадят защото е рано. Обикновено няма тазгодишни семена, защото не са узрели. И ако си купите те са миналогодишни в най-добрият случай. Обикновено по това време е и гроздобера и последното прибиране на зеленчуците. Чак след 15 октомври нещата са приключени и човек може да ходи на изложение и там ще е изложена прясната реколта.
А и дали не трябва да се правят изложенията Флора в МОЛ-овете? Там сега има повече постоянно разглеждащи, околкото в НДК. Има и поне малко свободно пространство, на което са правени мини изложения по други поводи. При сегашното количество излагащи може да се окаже достатъчно за провеждане на мини изложения на тези места.

2 коментара:

  1. Оказа се, че денят на отработването на втори март е 14 март, а не 7-ми март.

    ОтговорИзтриване
  2. Доброго времен суток,

    Самая стабильная [url=http://popplers.ru/]партнерская программа[/url] [b]Popplers.ru[/b] предлагает Вам сотрудничество на выгодных условиях. Мы покупаем ваш ру трафик по выгодным ценам. Владельцам сайтов, вебмагазинов и веб мастерам мы предоставляем выгодные условия, отзывчивую поддержку и проффесиональный подход в непростом бизнесе рунета.
    отличная возможность быстро заработать, выгодная рефферальная программа, направьте ваш ру трафик в нужное русло, в русло прибыли которое принесет вам [url=http://popplers.ru/]Партнерка[/url] [b]Popplers.ru[/b] . Вывод средств в WebMoney или PayPal, возможность срочных выплат в любой день недели, персональный подход к каждому адверту.

    Цены на трафик за 1000 уников:

    DoorWays - 6у.е.
    Popunder - 5у.е.
    CJ - 5 у.е.
    Clickunder - 4 у.е.

    Ждем Вас в нашей программе!

    Support: 498994074

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.