вторник, 29 април 2014 г.

Изборът

фритилария
Това е магазин за цветя в в Дания.
подредени цветя
Не може да се прецени добре площта, но вероятно е с размера на Метро. И вътре има само цветя, стайни и градински, декоративни храсти и дървета и ядливи храсти и дървета.
Сезонът, в който бях там е такъв, че цветята за градина са многогодишни.
Изборът е огромен. Има всякакви цветове и разновидности.
малко стайни
Хората в Дания имат сравнително високи доходи и могат да си позволят да си купят каквото пожелаят. Биха организирали веднага мечтаната от тях градина. Могат да си купят всяко цвете. Като знам, че основна част от градинарството е как да си намериш нещо, което си намислил, те какво ли правят. Направо заради този избор градинарите не могат да имат цветарски мечти. Дори и неградинарите имат някакви възгледи за харесване на определени цветя, но и там работи принципа на каквото има съседа или нещо, което е модерно, голямо и т.н.
Но от гледна точка на цветята!!!
Въпреки, че тези цветя са многогодишни в рамките на една година над 50% и дори до 80% от тези в магазина може да не останат живи.
Хората с градинарски дух са около 10%. Ако попаднат при не градинар може и да не оцелеят повече от година. Как ще направят място за новия избор. Те се доставят там главно от Германия. Едва ли се връщат голяма част от непродадените количество или пък се засаждат от фирмите продавачи..
Така, че растенията пак нямат избор




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.