сряда, 8 февруари 2012 г.

Бяло и спокойно?


Днес в София е бяло и спокойно. Единственото изчистено място от гледката през прозореца е булевард Малинов. И по него няма коли? Странно положение за 8 часа сутринта в работен ден.
Има разни причини. Първата е, че колите много трудно могат да стигнат до заветния булевард, които е изчистен. "Малките улички", които водят към него не са.
Пътеки за пешеходци почти няма. Междублоковите пространства са доста широки и за тяхното изчистване никой не отговаря. И за това пешеходците си трамбоват по пътя. Нали той е свободен.
А и нали пуснаха децата във ваканция и не се налага да ги возят до училище. Така хората се налага да плащат допълнително за отопление на мястото, където ще пребивават те, освен че трябва да търсят кой да ги гледа, ако са сравнително малки.
Вижда ми се несправедливо.
Защо ли пък хората да не отидат на места, отоплени от държавата или общината и да прекарат там 8 часа. Например: взимаш си едно столче, отиваш в коридора на поликлиниката и чакаш. Там може и да си поговориш. То и без това се чака по един час за доктор. Има и търговски обекти, където може да се помоташ няколко часа, даже и да поседиш без разноски. Вече много рядко има и читални на библиотеки.
Струва си нещо като няколко хиляди (може и десетки хиляди) души да отидат със столчета в коридорите на правителсвените и общински организации, които са широки, отоплени и свободни и да прекарат по 8 часа на топло, което и без това остава неефективно загубено. Така ще си намалят сметките, ще има по-малко клиенти за ток/въглища/дърва и ще се избегне подобна кризи. Е вярно е, че те трябва малко да се разработят повече държавните служители...
Но в София всичко е спокойно, защото няма никакво действие, само бездействие!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.